Historikk
18. november 1890 ble firmaet offisielt registert av Andreas Andersen, lokalisert i hjertet av Gamlebyen i Oslo, nærmer bestemt i Oslogate.
I 1918 ble firmaet overtatt av Sigfred Bentzen Andersen, og gjennomgikk i årene som gikk, en rekke navne- og adresseendringer, via Enerhaugen - Sofienberggt. - Sverresgt. - Hasleveien til nåværende Strømsveien (Alnabru).
I 1963 ble firmaet endret fra personlig selskap til aksjeselskap, og fikk sitt nåværende navn, Sigfred Bentzen & Sønn AS, med 3. generasjon, Øivind Bentzen som daglig leder.
Fra 1986 overtok Jan-Erik Bentzen, fjerde generasjon familie, roret.
I år 2000 ble Blikkenslagermester Per Sannes ansatt som daglig leder, mens Jan-Erik Bentzen er arbeidende styreformann, prosjektleder og ansavrlig for lærlingene.
1. juli år 2003 overtok igjen Jan-Erik Bentzen som daglig leder.
Firmaet har idag 24 ansatte, og har opp gjennom årene hatt en fast og stabil stab, noe som har resultert i bla 5 ansatte som har fått Norges vel's "medalje for lang og tro tjeneste".
De første 20 årene i firmaets historie bestod jobbene omtrent bare av verkstedarbeid. Det kunne være alt fra smijernsoppdrag, til produksjon og reparasjon av kjøkkenbenker i zink, samt diverse bruksgjennstander for kjøkken.
Senere kom fasade- og takreparasjoner på bygårder og villaer, samt ventilasjonsjobber mm. på oppdragslisten.
I "forbudstiden" (1916-1927) tvang det seg også frem et nytt produkt, spesiallagde lommer og tynne vester i blikk for smugling av det forbudte fludium.
Fra midten av 30-årene var oppdragene stort sett tradisjonellt blikkenslagerarbeide på nybygg i Oslo og omegn.
Krigsårenene medførte igjen en annen type oppdrag, vi reparerte tak, fasader og fyringskjeler samt produserte vannbøtter og kummer i sink, og satte nye bunner i alt fra kaffekjeler til dobøtter.
I etterkrigstiden kom den voldsomme utbyggingen av drabantbyene rundt Oslo: Manglerud, Oppsal, Tveita, Bogerud, Bøler, Lambertseter, Hovseter, Eiksmarka etc, vi var med alle steder.
Fra 1965 jobbet vi mer og mer med fasade- og ventilasjonsarbeid, og den oppblomstringen som da var i bransjen varte til langt ut i 70 årene.
Fra denne tiden, og frem til idag ble det for vår del mindre ventilasjonsjobber, og mer og mer utvendige fasade- og takjobber, både som rehabilitering og nybygg, store som små oppdrag, næringsbygg, offentlige bygg og privathus, samt mer spesielle oppdrag som f.eks rehabiliteringen av klokketårnet på Aker Brygge der vi også laget nye visere i kobber.
Vi har også laget baldakiner i kobber, som den over hovedinngangen til Hotel Bristol, og inngangen til tidligere Restaurant Chr. Kvart. (nå New Orleans).
Av mere kjente bygg vi har utført kan nevnes Norges Bank's nybygg, Det Norske Teater's nybygg, Det Nye Rikshospitalet, Kreditkassens nybygg i Colosseum Park og store deler av Aker Brygge utbyggingen, Telenor's kontorbygg på Fornebu og BI/Nydalen Campus's nybygg i Nydalen, nytt Operabygg og Akershus Festning, vi er også med på utbyggingen på Tjuvholmen og Regjeringens representasjonsbygg.